Iedereen is anders. Het boek van de grote psychologische tegenstellingen.

Iedereen is anders. Het boek van de grote psychologische tegenstellingen. Beschikbaar

boeken
8+

Als kind ontdek je elke dag meer over jezelf en de mensen om je heen. Je leert mensen kennen die op jou lijken en anderen die totaal verschillend zijn.
Sommige mensen zitten ingewikkeld in elkaar, anderen zijn eenvoudiger te begrijpen. Sommige mensen zijn dromers, terwijl anderen stevig met hun twee voeten op de grond staan. Serieus of speels, uitbundig of stil, sociaal of liever alleen. Al die eigenschappen samen maken je tot wie je bent.
Aan de hand van heldere tekstjes en prachtige illustraties maak je in dit boek kennis met tien duo's van tegengestelde karaktertrekken. Stap binnen in de wereld van de psychologie en ontdek wat de positieve en negatieve kantjes zijn van elke eigenschap.
De psychologische tegenstellingen worden voorgesteld door tijdloze en herkenbare figuurtjes met wie jonge kinderen zich makkelijk kunnen identificeren. Met dit unieke boek leren ze nadenken over zichzelf en de anderen om hen heen.

Groot formaat uitgave uit de nieuwe reeks 'Psychologie voor kinderen', waarin op schitterende wijze aandacht wordt besteed aan psychologische tegenstellingen. Tegenstellingen in menselijke karakters, die rondom tien begrippenparen worden uitgediept, verklaard, van voorbeelden voorzien en gedefinieerd naar hun rijkdom, maar ook naar hun buitensporigheden. De begrippenparen die aan bod komen zijn onder andere: de gecompliceerde - de simpele, de idealist - de realist, de individualist - de sociale, de ernstige - de speler, de actieve - de beschouwende, de eerlijke - de sluwe, de lichamelijke - de rationele. De menselijke dynamieken die aan bod komen, worden gepresenteerd in overzichtelijke, heldere, stilistisch geanimeerde hoofdstukken van telkens zes pagina's. Volgens een bepaald format vindt er een definiering en animatie plaats van het karaktertype en vervolgens wordt elk karaktertype verder geanalyseerd en geillustreerd, wat vaak gepaard gaat met een knipoog, lichte humor, tegen een filmische achtergrond. De beschrijvingen zijn niet mis te verstaan en bieden voor kinderen tal van aanknopingspunten om over na te denken en te praten. Positief is dat geen enkel karaktertype wordt afgewezen. Met inleiding. Onder begeleiding vanaf ca. 8 t/m 12 jaar.

Mart Seerden


Informatie opvragen