Sunny Games Max de kat

Sunny Games Max de kat Beschikbaar

spellen
4+

Max de kat is een coöperatief spel. De spelers nemen het samen op tegen de kat. Lukt het hen om alle diertjes veilig thuis te brengen voordat de kat hen opeet? 

Leeftijdscategorie

4 - 10 jaar 

Spelinhoud

  • spelbord (zit in de doos)
  • kartonnen boom, uit 2 stukken
  • 2 kartonnen schijfjes (nest en takken)
  • 1 eekhoorn, 1 vogel, 1 muis, 1 kat
  • 8 voedselfiches 
  • 2 dobbelstenen 

Spelverloop

Schuif voor je begint de boom in het kruisje in het spelbord en schuif het nestje en de takken in de boom. Zet Max de kat in zijn mand en zet de andere dieren op de boomstam. Leg 4 voedselfiches naast het spelbord klaar. 

De spelers gooien om beurten met de dobbelstenen. Bij een zwart vakje gaat de kat vooruit, bij een groen vakje mag je een diertje verzetten. Als je 2x groen gooit, mag je kiezen of je 1 diertje 2 vakjes vooruit zet of 2 diertjes elk 1 vakje. Als de kat op een vakje komt waar een diertje staat, eet de kat het diertje op. 

Er zijn sluipweggetjes, elk diertje heeft zijn eigen sluipweg. De kat kan door alle sluipwegen. 

Wanneer de kat te dichtbij een diertje staat, kan hem terug naar zijn mand lokken door een voedselfiche te gebruiken. Overleg met je medespelers wanneer je deze gebruikt. 

Als alle dieren veilig thuis zijn geraakt, zijn de spelers gewonnen. 

Wat leert je kind? 

Dit is een coöperatief spel, dus je kind moet met andere spelers samen werken. De spelers moeten overleggen: welk diertje brengen we als eerste thuis? Wanneer krijgt Max wat lekkers? Speelt je kind op zeker, of maakt hij het spannend? En wat vind het ervan als Max tóch een diertje weet te pakken? 

Duurzaamheid?

Het spelbord is gemaakt uit stevig karton. De diertjes zijn uit hout gemaakt. De doos wordt efficiënt gebruikt, aangezien het spelbord er net in past. 


Informatie opvragen

Ook interessant